Graviditet

Väntar du barn? Här hittar du råd om allt från vilka vitaminer som är extra viktiga under graviditeten, till säker träning vid foglossning och betydelsen av folsyra under graviditeten.

Välj en artikel för att läsa mer:

Vad är folsyra bra för?

Folat eller Folsyra, även känd som vitamin B9, är ett viktigt näringsämne som har flera funktioner i kroppen. Det är också särskilt viktigt att få i sig folsyra när du är eller planerar att bli gravid. Här är några av dess viktigaste funktioner och hälsofördelar:

Livsmedelsverket rekommenderar gravida att ta kosttillskott med 400 mikrogram folsyra varje dag fram till tolfte graviditetsveckan. Detta för att minska risken för utveckling av neuralrörsdefekter hos fostret. Folat bidrar också till vävnadstillväxt hos gravida. Eftersom inte alla graviditeter är planerade rekommenderas alla som kan tänkas bli gravida inom några månader att ta folsyratillskott. 

Du kan få i dig folsyra eller folat genom kosten eller via kosttillskott. Många livsmedel innehåller folat, inklusive gröna bladgrönsaker, bönor, ärtor, och vissa spannmålsprodukter är också berikade med folsyra för att hjälpa människor att uppfylla sina dagliga behov. Folsyra är ett konstgjort framställt folat som används vid berikning och i kosttillskott. Folsyra är lättare för kroppen att ta upp än folat.

Tillskott för dig som är gravid

Pharbio Omega-3 Gravid är ett kosttillskott anpassat för dig som är gravid eller ammar. Innehåller en skräddarsydd kombinartion av folsyra, Omega-3 och Vitamin-D.

för lite sol?

Vitamin D Gummies

Här guidar vi dig genom hudvårdsdjungeln. För att vi vill göra det enkelt för dig att ta hand om din hud på ett sätt som passar dig. 

Scroll to Top