Vitaminer för tonåringar

Vad behöver din växande tonåring? Vi har kosttillskott anpassade för tonåringar i Skandinavien.

Knepigt att få tonåringen att slita sig från skärmen och komma ut i solen? Och blev den där middagen enligt tallriksmodellen inte av idag heller? På något märkligt sätt kan det ibland kännas som att just när barnen börjar bli stora och det är som allra viktigast med mat och näring, så är just mat och näring det som sällan blir som det är tänkt.

Tonåringens 4 viktigaste vitaminer och mineraler

  1. Omega-3. För att få i sig tillräckligt av de nyttiga omega-3-fettsyrorna behöver man äta fet fisk som lax, sill eller makrill, eller vegetabiliska alternativ som chiafrön eller linfrön.
  2. Järn är speciellt viktigt för unga tjejer. Under tonårstiden är det inte ovanligt att behovet för tonårstjejer är förhöjt. En del järn går åt just vid menstruationen. För kvinnor som inte äter kött, kan det vara extra knepigt att få i sig tillräckliga mängder.
  3. D-vitamin bidrar till att bibehålla normal benstomme och behövs när ungdomarnas skelett växer och utvecklas. Människokroppen kan själv bilda D-vitamin i huden när den exponeras för solljus. Under vinterhalvåret blir det av naturliga skäl inte så mycket produktion. Då är till exempel fet fisk en bra källa till D-vitamin, tillsammans med berikade mejeriprodukter eller vegetabilisk mjölkdryck.
  4. B-vitamin är egentligen en grupp av åtta olika vitaminer. Här kan vissa B-vitaminer hjälpa till att stärka huden.

Vi på Pharbio har tagit fram kosttillskott som både är anpassade för vad tonåringar behöver, men också utifrån hur tonåringar är. Till exempel blir det oftare av att din tonåring tar det där tillskottet, om det är en tuggtablett som faktiskt smakar gott!

Scroll to Top