DÄRFÖR SKA DU ÄTA MAGNESIUM

Kroppen behöver mycket för att fungera bra. Magnesium är ett mineral som är viktigt för ett antal funktioner i kroppen, bland annat för musklernas och nervernas arbete.  Här går vi igenom varför du ska äta magnesium, vad det är bra för och vilka livsmedel som är rika på magnesium.  

Vad är magnesium bra för?  

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineraler. Det är ett spårämne som är nödvändigt för kroppen men som den inte kan producera själv. Därför behöver vi få i oss magnesium via det vi äter, eller komplettera vår kost med kosttillskott. Magnesiumbrist är ovanligt, och du brukar kunna få i dig det du behöver via kosten.  

Magnesium är bra för ett antal funktioner i kroppen: 

  • Magnesium bidrar till normal muskelfunktion.  
  • Magnesium bidrar till normal nervfunktion.  
  • Magnesium bidrar till normal energiomsättning.  
  • Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning. 

Mat med magnesium 

Du kan hitta magnesium i en mängd olika livsmedel. Det finns främst i baljväxter, bladgrönsaker, fullkornsprodukter och kött, fisk och skaldjur. Några exempel på baljväxter är bönor, linser och ärtor. När det kommer till bladgrönsaker ska du leta efter mörkgröna grönsaker som spenat, grönkål och broccoli. Det finns också magnesium i dricksvatten, framför allt i hårt vatten.  

Kosttillskott med magnesium 

Om du känner ett behov att komplettera din kost så kan du hitta ett antal kosttillskott med magnesium från Pharbio. Här finns både Pharbio Magnesium, Pharbio Omega-3 Active.  

Scroll to Top