D-vitaminbrist?

Ett vanligt tecken på D-vitaminbrist är trötthet och nedstämdhet. Ibland kan det också visa sig som lite kramp eller diffus smärta. D-vitamin är viktigt för kroppen! Bland annat för benstommen och muskelfunktionen, då vitaminet bidrar till att bibehålla normal funktion av dessa. Kroppen producerar D-vitamin själv när huden utsätts för solljus. På sommaren räcker en kvart i solen! Resten av året är det knepigare. Vi lever ju i ett land där det är rätt mörkt under vinterhalvåret, milt uttryckt. Och då är det ju lättare sagt än gjort att få tillräckligt med sol på huden.

Vad behöver du äta?

Räck upp handen, alla som gärna tar timslånga löprundor i snöslasket! Nej precis, så mycket sol per dag blir det ju sällan. Så för att balansera upp frånvaron av sol under vinterhalvåret, gäller det att äta D-vitaminrik mat. Ofta! Helst flera gånger varje dag.

Exempel på D-vitamin i mat

  • Fet fisk som lax, sill och makrill
  • Mjölkprodukter
  • Växtdryck
  • Margarin och matfettsblandningar
  • Ägg
  • Kött
  • Svamp

I verkligheten är det ju förstås svårt att alltid lyckas få i sig tillräckligt med D-vitaminrik mat under den mörka delen av året. Det säger ju nästan sig själv att det inte blir fisk till middag Så då kan det vara klokt att komplettera med D-vitamintillskott.

Pharbio D-vitamin Gummies är ett exempel på D-vitamintillskott som både ger ett komplement till den dagliga kosten och faktiskt brukar gå hem hos de flesta. Den mjuka stjärnformen i mangosmak, som faktiskt smakar rätt gott, gör det enklare att komma ihåg den dagliga dosen.

Svårt att svälja tabletter?

Känns det lite läskigt att svälja en hel tablett? Och blir burken med kosttillskott stående längst bak i skåpet bara för det? Så ska det ju inte vara, tycker vi. Det ska ju kännas som en naturlig vana att komplettera maten med det du vill ha lite extra utav. Därför har vi tagit fram kosttillskott i form av gummies. Gummies är helt enkelt mjuka tabletter som du tuggar. Frågar du oss, smakar de till och med ganska gott! De finns i olika smaker och former, och med olika innehåll. För både barn, tonåringar och vuxna!

De här tillskotten finns som tuggbara gummies:

Multivitamin Gummies

D-vitamin Gummies

Omega-3 Gummies

Immunsystem Gummies

Scroll to Top