Äter du rätt när du tränar?

Hur ger du kroppen vad den behöver när du tränar? Vi har kosttillskott som är anpassade för dig som är extra fysiskt aktiv. 

Har du börjat träna på allvar? Heja dig! Det betyder ju att du får en riktigt bra omsättning av energi i kroppen. Samtidigt är det förstås viktigt att fundera lite extra över vad du stoppar i dig, så att du också fyller på med rätt sorts energi.

Rätt kost för vardagsmotionären

Motionerar du så där lite då och då, som en normal människa? Då räcker det oftast att äta som vanligt, enligt tallriksmodellen du vet. Ett tips är ändå att tajma när du äter i förhållande till motionspasset. Ett lättare mål mat direkt efteråt är ofta bra.

Rätt kost för dig som hårdtränar

Är det hårdsatsning för toppform och muskelstyrka som gäller? Då går det åt kolhydrater och kroppen behöver extra kanske protein för att inte tappa i muskelmassa. Även här är såklart tajmingen med måltider i samband med träningen viktig.

Bra vitaminer när du tränar

B-vitaminer är viktiga för bland annat energiomsättningen, muskeluppbyggnaden och nervsystemet

C-vitamin och E-vitamin är antioxidanter som hjälper till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Vitamin C bidrar även till att bibehålla immunsystemets normala funktion under och efter intensiv fysisk träning.”

Järn behövs för blodets syretransporter och bidrar till normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin. Under träning ökar förlusterna av järn när du svettas eller går på toaletten.

Zink behövs för många av kroppens centrala funktioner, och för att upprätthålla fettförbränningen och muskeltillväxten under hård träning.

Magnesium bidrar till normal energiomsättningen och hjälper nervsystem och muskler att fungera normalt. Dessutom kan magnesium hjälpa till att minska trötthet och utmattning. Koppar och Mangan bidrar till normal energiomsättning. Selen bidrar till immunsystemets normala funktion,

Kosttillskott för träning

Vi på Pharbio har tagit fram olika typer av kosttillskott, speciellt anpassade för dig som tränar.

Scroll to Top