6 KNEP NÄR DU GER BARN VITAMINER

Vissa barn älskar all mat, andra är lite mer kinkiga. Har ditt barn svårt att äta en varierad och balanserad kost kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott. Så att ditt barn ska få i sig alla vitaminer, mineraler och omega-3 som kroppen behöver! Det kan dock vara enklare sagt än gjort att ge sitt barn vitaminer och flytande vitaminer. Här är några knep för hur man kan göra för att det ska bli lite enklare.

1. Slipp spill på kläderna

Passa på att ge ditt barn flytande vitaminer innan badet, på skötbordet eller i andra situationer när barnet inte har kläder på sig. Då gör det ingenting om det spills ut eller hamnar utanför munnen. Kanske kan barnet själv få hålla i skeden så det blir lite extra roligt?

2. Tuggbara eller flytande vitaminer

Då små barn kan ha svårt att svälja är ett hett tips att ge dom flytande eller tuggbara vitaminer. I Pharbios sortiment kan du hitta Gummies och Omega-3 Tuggisar i goda smaker!

3. Distrahera mera

Att distrahera sitt barn kan vara en bra lösning för att slippa sura miner när det är dags att ta sina flytande vitaminer. Titt ut-leken, sånger eller liknande som får ditt barn att tänka på annat är smart att ta till.

4. Låtsas som att de inte får

Omvänd psykologi fungerar ofta väldigt bra på små barn. Låt hela familjen få sina vitaminer först så kommer barnet också att vilja ha.

5. Vitaminer kan bli en mysig stund

Skapa en fast rutin och kombinera det med en aktivitet som barnet tycker extra mycket om. Mys tillsammans med barnet och gör intaget av vitaminer till en naturlig del av stunden tillsammans. På så sätt skapar man positiva associationer till att ta sina vitaminer.

6. Belöna barnet för bra rutiner

Att få i sig vitaminer är en bra vana. För att motivera ditt barn extra mycket kan du exempelvis belöna ditt barn när hen har varit duktig och tagit sina vitaminer varje dag i en vecka.

Scroll to Top